Trauma zwachtel

Emergency Bandage, ook wel bekend als het Israëlisch noodverband of traumazwachtel is een innovatief, multifunctioneel verbandmiddel dat meerdere eerste hulpmiddelen combineert in één effectief en eenvoudig aan te brengen product. In onlangs gepubliceerde onderzoeken is aangetoond dat de Emergency Bandage significant meer directe en gerichte druk levert. De Emergency Bandage is eenvoudig in gebruik en zeer snel aan te leggen door zowel de professionele als niet-professionele hulpverlener. Beschikt over de unieke geïntegreerde drukklip.

De Emergency Bandage is opgenomen in de nieuwe Oranje Kruis richtlijnen van 2011.
Het Oranje Kruis heeft de Emergency Bandage  benoemd als
traumazwachtel in de nieuwe aanvullende verbandrichtlijnen van het Oranje Kruis
De trauma zwachtel die wordt omschreven en afgebeeld in de 26e druk van het Oranje Kruis boekje is de Emergency Bandage.


 Klik hier voor de kenmerken en voordelen van de Emergency Bandage.

!
Aanbevolen door het Oranje Kruis

Het Oranje Kruis vindt de Emergency Bandage zeer nuttig en heeft het daarom opgenomen in de Verbandrichtlijnen van 2010 en in de 26e druk van het Oranje Kruis Boekje. Het Oranje Kruis heeft dit verband Traumazwachtel genoemd en opgenomen omdat het verband significant meer druk geeft dan andere drukverbanden, de Emergency Bandage wereldwijd wordt gebruikt door diverse gerenommeerde organisaties (waaronder het Nederlandse leger) en van zeer hoogwaardige kwaliteit is. Het verband is te herkennen aan de gepatenteerde drukklem en dient niet te worden verward met nieuwe veredelde snelverbanden die als Traumazwachtels worden aangeboden.

Het Oranje Kruis heeft de Emergency Bandage een Nederlandse naam willen geven en gekozen voor Traumazwachtel. Deze naam is echter niet beschermd met als gevolg dat meerdere leveranciers hun verbanden Traumazwachtels gaan noemen. Het Oranje Kruis heeft hierom een toevoeging geschreven op hun handleiding en aangegeven dat alleen de Emergency Bandage het wonddrukverband mag vervangen op het examen.