Het is drukker dan normaal. Wij zien op dit moment een stijging in het aantal bestellingen. Daarnaast hebben wij nog steeds te maken met de coronamaatregelen, waardoor ons verwerkingsproces is vertraagd. Het kan daarom voorkomen dat u uw bestelling een of meerdere dagen later ontvangt of dat producten niet direct geleverd kunnen worden.

Het coronavirus heeft een grote impact. Niet alleen op nationaal niveau, maar ook internationaal. Dit brengt verschillende gevolgen met zich mee, waaronder een aangepaste werkwijze in ons magazijn en leveringsbeperkingen bij leveranciers. Met dit bericht brengen wij u hierover op de hoogte.

Vertraagd verwerkingsproces door aangepaste werkwijze
Vanwege de 1,5 meter afstand maatregel hebben wij onze werkwijze in het magazijn moeten aanpassen. In ons magazijn is de ruimte beperkt en zijn de gangpaden smal. Om de veiligheid voor onze medewerkers te garanderen hebben wij een aantal aanpassingen gedaan in ons magazijnproces. Deze aanpassingen hebben tot gevolg dat onze productiecapaciteit is afgenomen. Hierdoor kan het voorkomen dat wij binnengekomen goederen niet direct kunnen verwerken om de voorraad aan te vullen. Anderzijds hebben wij meer tijd nodig om bestellingen te verwerken dan voorafgaand aan de coronacrisis. Wij stellen alles in het werk om bestellingen die wij vóór 18.00 uur ontvangen direct en zo compleet mogelijk te verwerken. Helaas kunnen wij dit momenteel niet garanderen. Het kan daarom voorkomen dat u uw bestelling een of meerdere dagen later ontvangt of dat producten niet direct geleverd kunnen worden.

Afgelopen periode hebben wij hebben wij aanpassingen doorgevoerd in de werkroosters van onze magazijnmedewerkers om het magazijnproces te optimaliseren. Daarnaast proberen wij ons personeelsbestand continue te optimaliseren om de uitval van medewerkers op te kunnen vangen.

Leveringsproblemen leveranciers
Wij merken dat een deel van de leveranciers nog niet al hun producten aan ons kunnen leveren. Hierdoor zijn sommige producten niet of moeilijk leverbaar. Dit komt onder andere door productieproblemen, grondstoftekorten en/of een verschuiving van hun productiefocus. Leveranciers van paracetamol en andere pijnstillende producten ondervinden leveringsproblemen doordat de toelevering van grondstoffen uit India en China stagneert. Daarnaast is de vraag naar desinfectiemiddelen nog steeds hoog. 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot de levering van producten.

Helaas is door het coronavirus (COVID-19) een deel van de artikelen tijdelijk niet (of slechts beperkt) leverbaar.

Wij hebben op product niveau aangegeven welke producten tijdelijk niet leverbaar zijn. U kunt deze dan ook niet bestellen in de webshop. Zodra producten weer leverbaar zijn wordt dit op de website aangegeven. Houd u dus de website in de gaten. Soms gaat de verkoop van enkele producten zo snel dat zij binnen een half uur uitverkocht zijn.

De EHBO producten en verbandmaterialen zijn op dit moment normaal verkrijgbaar.

Bezorging van uw bestelling
Alle bestellingen worden zoals gebruikelijk bij u bezorgt door GLS.  Bij het afleveren van een pakket hanteert GLS wel een aantal tijdelijke maatregelen.

Ondanks dat gesteld is dat het coronavirus niet direct overgedragen kan worden via de bezorging van pakketten of vracht, heeft GLS Netherlands ervoor gekozen om contact via de handscanner uit te sluiten. De bezorger noteert bij aflevering nu de voor- en achternaam van de ontvanger. Het pakket wordt voor uw deur neergezet en de bezorger houd minimaal 1,5 meter afstand. Registratie van de aflevering word ook vastgelegd via GPS.
 
Wat doet Safe Products?- Wij ontvangen geen bezoek meer (ook niet voor afhalen van een bestelling)- Er worden geen handen meer gegeven- Bij binnenkomst worden de handen gewassen en ontsmet- Handen wassen en ontsmetten wordt meerdere male per dag herhaald
- Medewerkers dragen disposable handschoenen die regelmatig gewisseld worden
- Zieke medewerkers blijven thuis
 
Extra maatregel
Leveringen van onze leveranciers worden tenminste 24 uur in een aparte ruime geplaatst. Het coronavirus kan volgens de laatste berichten tot 24 uur overleven op een kartonnen verpakking. Daarom deze extra maatregel. Hiermee beperken wij het risico voor onze medewerkers en u tot een minimum.