Anti-decubitus

Decubitus of druknecrose, doorligwonddrukwond of bedzeer is het ontstaan van wonden ten gevolge van druk-, schuif- of wrijfkrachten of combinatie ervan op het weefsel. Door voortdurende druk worden kleine bloedvaatjes dichtgedrukt. Het weefsel krijgt dan te weinig zuurstof en voedingsstoffen met als gevolg dat de huid en onderliggende weefsels afsterven. Het is dus niet zozeer een huidletsel (al gaat het daarmee wel gepaard), maar wel een afsterven van onderhuids weefsel en spieren.

Een aantal factoren die bijdragen aan het ontstaan van decubitus zijn de duur van de druk op het weefsel, de kracht van de druk- of schuifkrachten, voedingstoestand, mate van bewustzijn, mobiliteit, doorbloeding, het gewicht van de persoon, weefseltolerantie en medicijngebruik.

Er zijn verschillende plaatsen op het lichaam die extra gevoelig zijn voor decubitus. Dit zijn met name plaatsen waar het botweefsel dicht aan de oppervlakte ligt (stuit, hielen, ellebogen, schouderblad, heup, enkel) achterhoofd, knieën of plaatsen waar iets druk uitoefent op het lichaam.

Hielbeschermer Poly-vacht

Tijdelijk met 10% korting
M1 1809
Bestel

Elleboog-/hielbeschermer vitility

80610010
Bestel

Gewrichtsbeschermer - echt bont

Rehalaars hoog (echt bont) 1 paar

Rehalaars laag (echt bont) 1 paar

Voetverwarmer bont

M1 213601
Bestel

Dekmatras Poly-vacht

Dekmatras van echt bont

Bontreiniger 500 ml

M1 2080
Bestel